Blog

Včasih pogovor nanese tudi na tarife električne energije, ki se začne pred dvigalom

Pravijo, da so tarife električne energije med tednom višje kot za vikende. Vendar pa je to zelo odvisno kakšen življenjski ritem imamo, saj če smo lih za vikende najmanj doma, in med tednom najbolj uporabimo električne naprave v popolnoma drugačnem življenjskem slogu, ta trditev za nas ne velja.

Včasih pogovor nanese tudi na tarife električne energije, ki se začne pred dvigalom

Zato je dobro, da pri izbiri ponudnika za električno energijo preverimo, kakšne tarife električne energije ponuja in kakšne pakete ima, saj se tej zelo močno navezujejo na enoterifne ali dvotarifno merjenje porabe. Zato pa imamo za tarife električne energije tudi drugačen števec in drugačno številko na računu od elektrike, kot jo ima naš sosed, čeprav živi v istem bloku. Tako sva se s sosedom med čakanjem na dvigalo male debatirala o stroških, ki so zopet narasli. Saj živi sam in je že v penziji, in včasih gre res težko skozi, zato je zanj vreden čisto vsak evro, ki se spremeni na njegovih položnicah. K sreči ima zelo pridno vnukinjo, ki mu veliko pomaga pri hišnih opravilih. Večkrat jo srečam. Punca je vedno nasmejana in dobre volje. Res se vidi, da imata dobre odnose, saj ji nikoli ni nič težko. Tako mi je med pogovorom omenil, da ga rano čaka zunaj, ker bosta šla na kratek izlet. Omenil mi je nekaj kar se zadeva še tarife električne energije, ki naj bi v prihodnosti še kar naraščala. Ko je dvigalo končno prišlo, in sva končno prišla iz zadnjega nadstropja v pritličje, sva se na vratih poslovila in odšla vsak v svojo smer.

Tako sem prišla na ulico, kjer me je čakala prijateljica, nakar sem ji omenila pogovor s sosedom, in tarife električne energije, ki vedno bolj naraščajo, ampak k sreči, se še vedno da poiskati kakšno ugodno ponudbo. Tudi ona mi je nekaj omenila glede tarife električne energije, in nato sva šle naprej v bližnjo mestno kavarno, kjer smo bil že stalne znanke, da nam je natakar samo prikimal, in že šel pripravljati pijačo.