Blog

Trgovine niso zame, kajti bio hrano imam doma

Težko je iti skozi zimo, ko si pridelkov ne moremo pridelati sami doma in tako začne zimske ozimnice bio hrane primanjkovati in vedno, ko moram v trgovino po stvari in bi še tako rada nakupila razno hrano, skoraj ne morem, ker mi ne gre iz glave naša ekološka hrana doma. Tako kupim kar pač potrebujemo, vendar po nekem eksotičnem sadju in zelenjavi iz drugih držav ne posegam. Enostavno ne morem, ker mi ne kako ne daje občutka ,da je prava bio hrana, čeprav je tudi tako označena.

Mi zimo preživimo z našo ozimnico in čakamo na pomlad, da lahko spet začnemo z predelovanjem  hrane, tako na našem vrtu kmalu začne rasti ekološka hrana in takrat smo najbolj srečni. Doma smo si ustvarili nasad sadja, jagodičevja in zelenjavni vrt, torej bio hrana na kupu. Čez celo poletje uživamo ob domačih pridelkih in lahko rečem, da v trgovino skočimo samo po nujne stvari.

Tako poskrbimo za vse. Imamo organizirano tako, da ekološka hrana napolni ves naš dan, od zajtrka, do kosila z sladico in večerje. Najslajše za moje otroke je, ko naredimo sladoled, ta bio hrana kot sladoled je fenomenalna. Imamo ga v skrinji ogromno in tudi obiski so ga deležni. In če verjamete ali ne, vsi otroci hrepenijo po naših sladoledih, kajti vonj in okus je fantastičen in ve se, da to lahko naredi samo ekološka hrana.

Ni ga junaka, ki bi iz hrane polne konzervansov in barvil lahko naredil takšen sladoled. Kajti tukaj so prisotni vitamini, minerali in narejeni so brez umetnih dodatkov.

Ljudje se ne zavedamo dovolj, kako zelo pomembna je danes bio hrana in kakšno škodo delamo svojemu telesu, ko kupujemo zanič hrano, ki jo ponujajo velike tovarne in industrijske verige, da si ustvarjajo dobiček, njim ni mar za naše zdravje, vendar se jim gre za dobiček. Oni ne morejo proizvajati na ta način, saj je ekološka hrana za njih prevelik finančni zalogaj.