Blog

Strešniki so zelo pomemben del hiše

Nekaj časa nazaj sva z fantom začela močno razmišljati o hiši. Oba sva si želela hišo nekje na Obali, tako da bi lahko rekla da je nekaj najino. Vedel sva da bo to ogromen proces in da ne smeva kar slepo stopiti vanj. Zelo pomembno je bilo za naju, da imava že pred samim začetkom nek konkreten pan, ki se ga morava držati do konca.

Strešniki so zelo pomemben del hiše

Želela sva, da bi šlo vse res kot po maslu in da res ne bi prišlo do kakšnih nepotrebnih zapletov. Ravno zato sva začela delati plane oziroma začela sva se res intenzivno pogovarjati o nekaterih stvareh. Nama je bilo zelo pomembno, da čim več stvari splanirava še predno pride do gradnje. Začela sva se pogovarjati o res majhnih malenkostih ki na koncu igrajo res veliko vlogo. To so stvari kot je sama oblika hiše, število sob, strešniki, fasada, gretje, elektrika in tako sva pokrila skoraj vse kar se tiče hiše. Začneš z nekimi mini pogovori in na koncu imaš nek konkreten plan hiše v roki. To je bil najin  cilj. Se pravi dolgo časa sva se na primer pogovarjala na temo strešniki, saj sva vedela, da so dejansko zelo pomemben del hiše, čeprav zaenkrat še ne zveni tako a so strešniki dejansko neka pika na i, brez katerih hiše ni. Potem je bila debata tudi o pohištvu in še mnogo drugih stvareh. Marsikje se nisva strinjala a sva na koncu naredila veliko kompromisov.

Z končnim planom sva trenutno res zadovoljna, tu pa tam še manjka nekaj detajlov a v osnovi je plan res konkreten. Sedaj pa je čas, da se vse začne zares. Se pravi banka, krediti, vsi papirja, vsa dovoljenja in podobno. To sedaj lahko šele rečemo da se začne prava borba. Tukaj morava ostati res močna, da vse to speljeva skozi in da na koncu lahko končno rečeva da imava svoj dom.