Blog

Solarni paneli na hiški za goste

Kot družina imamo prelepo parcelo, na kateri smo večina časa samo delali in prišel je čas, da smo začeli razmišljati, kako bi se nam to lahko obrestovalo, tako smo prišli na idejo hiške na kateri bi bili solarni paneli, ker bi to lahko res bil krasen dobiček za nas.

Pogovori so se začeli čisto spontano, ko smo sedeli za mizo in jedli, takrat sem v bistvu jaz začela govoriti, kako bi bilo lepo, če bi tukaj postavili hiško, ki bi jo oddajali. Mož se je takoj oglasil, da to ni slaba ideja, vendar se moramo zavedati, da ni elektrike. Jaz pa sem takoj rekla, da glavno, daje voda, ker elektriko lahko rešijo solarni paneli in da to sploh ni problem.

Tako smo začeli malo spraševati, če bi to res bilo izvedljivo, zavedali smo se, da bo potrebnega veliko dela, da to ne bo tako luštno naredit, tudi solarni paneli niso poceni, in tako je potrebno marsikaj, da bi do tega cilja prišli. Stisnili smo moči, imava še dva odrasla sina in tudi onadva sta tako finančno, kot tudi fizično pomagala. Hiška za goste je začela rasti, kako smo bili veseli, tako kot je hiška rasla, tako smo vedeli, da delamo prav. Na koncu so prišli še solarni paneli in hiška je bila končana.

Danes imamo goste čez celo leto, tako lepo nam je, vsi smo se še bolj povezali, vsi delamo za to vsak dan, vsak ima svoje dolžnosti. Pa jo imamo, čeprav ni elektrike, solarni paneli se odlično odnesejo in so investicija prihodnosti, seveda bomo z njimi še prihranili v prihodnosti. To je to, ko veš da delaš prav in te tudi elektrika ne ustavi, solarni paneli so še boljši, kot pa če bi imeli v hiški elektriko. Na koncu je vse izpadlo super.