Blog

Prebrala sem veliko knjig kako premagati raka, ki so na izposojo v knjižnici

Včasih te življenje iznenada preseneti, ko najmanj pričakuješ. Peljala sem se iz službe domov, ko sem prejela telefonski klic, da se moram takoj oglasiti pri svoji ginekologinji. Niso mi želeli nič povedati po telefonu, zato sem se odpeljala v ordinacijo, kjer sem zvedela, da imam raka na materinčnem vratu. Takoj smo začeli pogovor o tem, kako premagati raka na materičnem vratu. Najprej je sledil šok, tako da nisem niti poslušala kakšno zdravljenje me čaka.

Prebrala sem veliko knjig kako premagati raka, ki so na izposojo v knjižnici

Potem, ko sem nekako sprejela to misel, da imam raka, sem šele začela razmišljati kako premagati raka, za katerega sem ravnokar izvedela. Ginekologinja mi je povedala, da moram najprej iti na operacijo, kjer mi bodo odstranili maternico. Rakave celice so bile po celotnem materinčnem vratu in da se rak ne bi razširil, je bolje, da se odstrani cela maternica. Potem pa je sledilo obsevanje. Bila sem utrujena in šibka po operaciji. Nabavila sem si knjige, kako premagati raka, ker mi je bilo lažje, da sem prebirala zgodbe o drugih ljudeh, ki so ga premagali. Tako sem dobila voljo nazaj do življenja in se začela boriti. Po sevanjih mi je bilo precej slabo in sem bruhala. Vendar, ko dobiš voljo in vero, da v to, kako premagati raka in verjameš, da ti bo uspelo, je vse lažje. Seveda se ti življenje obrne na glavo, naenkrat niso več pomembni ti vsakodnevni problemi, ki so se ti prej zdeli tako veliki. Začneš cenit vsako sekundo in ljudi, ki ti stojijo ob strani.

V centru je obstajala tudi skupina, ki je imela srečanja, kako premagati raka in je delila svoje izkušnje. Tako vidiš, da nisi sam, kar se na začetku poti pogosto počutiš. Po dveh letih sem raka premagala. Sedaj delim nasvete, kako premagati raka tudi drugim. Predsem ženskam, ki so dobile rak na materinčnem vratu in svetujem, ad se tudi preventivno cepijo proti HPV virusu.