Blog

Modni nakit za vsako skrito željo

Ni ženske, ki ne bi imela vsaj kosa prelepega modnega nakita. To je nakit, po katerem hrepeni vsaka pripadnica nežnejšega spola. Ker obstaja več vrst tovrstnega nakita, se ženske praviloma odločajo za tistega, ki se najbolje poda njihovemu stilu ali karakterju. Mlade ženske in dekleta se rada spogledujejo z najnovejšimi, tudi odštekanimi modnimi smernicami in nosijo modni nakit, ki ga lahko vidimo na telesih svetovnih pop zvezdnic. V zadnjem času je zelo popularen nakit za trup, komplet prstanov na roki, nakit za nadlaht, nakit za gležnje in podobno. Svetovne zvezdnice v zadnjih časih na svetovno sceno vnašajo tudi trend, ki se imenuje nakit za lase. Modni nakit, ki navdušuje predvsem najstnice, je tudi retro nakit ali vintage nakit.

Malo resnejše dame rade izbirajo nakit s perlami in nasploh modni nakit malo višjega cenovnega ranga. Navdušujeta jih srebrni nakit in zlati nakit. Rade imajo stilno dovršene uhane, broške, obeske, verižice, prstane in podobno. Rade se odločajo za minimalističen nakit z določenimi ornamenti, ki poudarijo njihovo ženstvenost in prefinjenost.

Modne smernice za nakit za poslovne ženske so podobne. Grejo predvsem v smeri minimalizma in uporabe nerjavečega jekla. Poslovne uporabnice ne želijo toliko razkazovati svoje ženstvenosti – prav nasprotno, dokazati želijo, da se s svojimi sposobnostmi lahko postavijo ob bok moškim. Prav takšen je tudi modni nakit, ki ga pogosto izbirajo. Čvrst, kovinski in kompakten.

Seveda obstaja še četrta sekcija modnega nakita, v katerem se najdejo predvsem bolj ekstravagantne ženske. Ženske, ki so po duši avanturistke, divjakinje, umetnice, avantgardistke … Njim se nadvse lepo prileže modni nakit, ki privablja vso pozornost sveta in opozarja nase že od daleč.

Da ne pozabimo na starejše ženske in gospe, ki rade izbirajo predvsem bolj umirjen modni nakit in si le redko privoščijo kaj bolj impozantnega – morda le ob posebnih priložnostih.