Blog

Končno je tudi keramika v kuhinji položena

Dva tedna po tem, ko je bila kuhinjska keramika izbrana, naročena in dostavljena, je bila tudi položena. Ko sva prišla z možem ob zaključku dela na objekt, sva bila več kot zadovoljna in lahko rečem, da se je polagalec ploščic res izkazal in je bil vreden vsakega centa. 

Tla v kuhinji, ki jih je prekrivala keramika, so bila res več kot čudovita in komaj sem čakala, da bo cela kuhinja gotova. Do takrat naju loči več časa, kolikor ga je zahtevalo polaganje ploščic. Celotna oprema namreč še ni narejena, saj bo izdelana po naročilu in po točno določenih merah. Do same izdelave bo trajalo še kakšen mesec, potem bo pa gotova. Kmalu po tem se bomo lahko dogovorili za to, da se bo kuhinja v celoti postavila. Prav nestrpna sem še z vsem. Komaj čakam, da bo tudi kuhinja gotova, da lahko celo hišo končno pospravimo in začnemo z vseljevanjem pohištva. Kopalnica je že v celoti postavljena, saj je bila keramika za kopalnico najprej položena, po tem je sledilo postavljanje kopalniške opreme. Ko je bilo to zaključeno, se je povsod položil parket. Sedaj se je položila keramika v kuhinji in sledi še postavitev vse opreme. Na koncu pa najbolj zabaven del, ki se mu reče dekoracija.

Elemente za dnevno sobo imava že izbrane, za spalnico tudi. Tudi za otroško sva vse izbrala. Za pisarne sva, priznam, bila še malce lena, ampak glede na to, da je bilo toliko stvari, je bilo to upravičeno. V roku šestih mesecev sva se dogovorila za vse te stvari in lahko rečem, da sva bila zelo pridna. Pisarne pa v resnici lahko tudi počakajo, saj večino dela opravljava v službah, tako, da ni nujno, da to opremiva v prvi fazi. Če bi se tudi tam polagala keramika, bi morda morala malce pohiteti, ker se pa ne, pa ne potrebujeva.